Mystikhörnan
Mystikhörnanlogo2.png
Genre Komedi, parodi
Period från 2012
Medverkande Johan Nilsson

Marcus Wilnerzon Thörn

Felix Nordh

Sebasthian Wilnerzon Thörn

Timmy Svantesson

Johan Larsson

Erik Nilsson

Otto Nordqvist

Tina Jonasson

Dunderhumor

Speltid 8-15 min
Säsonger 3
Avsnitt 8 (+ 2 teasers/trailers)
Status Pågående

Mystikhörnan är en serie skriven och regisserad av Basse, där den store Morgan Månstråle ger sin syn på verkligheten - DEN VERKLIGA VERKLIGHETEN - och förklarar för alla sheeple varför de har fel om allt de tror. Tillsammans med sin trogne reporter, Kenneth Hyvel, och den alldeles för rationelle Leffe, tar de sig an tuffa ämnen som reptilier, UFOn, sjöodjur och den fejkade månlandningen.

Serien är en parodi på olika konspirationsteorier och övernaturliga s.k. fenomen, och nej, vi tror inte på några av de teorier vi parodierar (för tydligen var det några som inte förstod det).

Inspiration till serien[redigera | redigera wikitext]

Basse fick inspiration till serien främst från en hemsida han råkade hitta en dag, en blogg om alla möjliga galna konspirationsteorier, spökhistorier och annat. Inläggen var alltid skrivna lite småskojigt, så man visste inte om författaren trodde på det hon skrev eller ej, och med ens fick Basse idén att göra en serie på ett lite liknande sätt, fast mer dramatiskt. Han samlade ihop alla knasiga konspirationsteorier han stött på genom åren, valde ut de roligaste, och började skriva en serie runt dem. Efter några månader blev detta resultatet!

Säsong 1[redigera | redigera wikitext]

Avsnitt 1[redigera | redigera wikitext]

I mystikhörnans första avsnitt kommer Morgan Månstråle(Johan Nilsson) att prata om reptilier och varför man ska akta sig för dem. Halvvägs genom avsnitt klipper vi till Kenneth Hyvel (Felix) avslöjar en reptils förklädnad(Det är typ allt som händer)

Avsnitt 2[redigera | redigera wikitext]

I mystikhörnans andra avsnitt förklarar Morgan att ufon har landat på jorden och att Morgan löser mysteriet med var det landade, han skickar då Kenneth(Felix) till en brunn i roslunda för att försöka bryta sig in i ufobasen

[redigera | redigera wikitext]

Travia[redigera | redigera wikitext]

  • Serien skulle ursprungligen ha släppts över julen 2012, och det skulle ha funnits ett helt avsnitt om jordens undergång. Eftersom vi inte hann med att filma gjorde vi istället avsnittet om jordens undergång till en teaser, som vi släppte den 20 december 2012, dagen före jordens undergång (som ju så klart aldrig kom!)
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.