Den här sidan innehåller felaktig eller för lite information. Uppdatera gärna.

Morgan Månstråle är en fiktiv karaktär skådespelad av av Johan Nilsson. Han är en av huvudkaraktärerna i serien Mystikhörnan. Han är en sanningsägare aktiv i Skåne och programledare för serien Mystikhörnan som han spelar in tillsammans med sin trogne reporter Kenneth Hyvel i den mycket skeptiske Leffe's källare.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Tidigt Liv[redigera | redigera wikitext]

Morgan föddes 1969. Han var skeptisk mot sanningen redan som ung. 1988 läste han ufologi och kryptozoologi på universitetshögskolan i Degeberga. Han skrev även flera böcker om reptilier, illuminati och Aliens. Morgan träffade senare demonkungen Balan och han gav honom i råd om han fick betalning i blodoffer. Morgan lyckades dock få det på krita.Där träffade han Kenneth Hyvel som gick ekonomi. Morgan och Kenneth blev tighta polare och Kenneth gick med på att finansiera några av Morgans expeditioner. Kenneths fru"Frugan" gillade dock inte att han hängde med Morgan hela tiden och lämnade honom. Efter det förlorade Morgan och Kenneth kontakten. Morgan gick istället med i en livegrupp som hette triumviratet som handlar om att några i gruppen låtsas vara sanningssägare och några reptilier. Morgan blev under livet kompis med en livare vid namn Karl Pettersson. Morgan tyckte dock att de skulle byta fiender till Illuminati, men ingen stödde honom. Senare flyttade Morgan in i en lägenhet i Kristianstad där och började också jobba på posten runt denna tid. I Juli 2012 förlorade han både jobb och hem och flyttade lite hastigt in i sin bil för att snart söka upp Kenneth Hyvel hos vilken han flyttade in. De satte sedan igång med att filma till en DVD där Morgan ska lära ut sanningen. Han berättar om alla olika sätt som Illuminati kontrollerar oss på, genom att spruta ut Chemtrails över himlen. Och genom att spruta in gmo pch cancerämnen i vår mat. Och genom att få oss att pumpa ut växthusgaser för att skynda på vår egen undergång. Efter att ha gått för att få demonkungen Balans råd om en lista han hittade i ett skåp i en gmo-fabrik, så får han inte mer krita. Morgon flyr dock därifrån och Balan skriker åt honom"En dag Morgon Månstråle, en dag!" Morgan tar sedan med sig alla bevis till triumviratet gruppen och säger att illumniati är deras riktiga fiender. De tror dock honom inte och Morgan lämnar gruppen. Han och Kenneth lyckas sedan hitta Illuminatis högkvarter där de upptäcker att Illuminati inte är de enda som försöker ta över världen, utan att de samarbetar med aliens och reptilier. De kallar sig för ondskans triumvirat. Morgan och Kenneth lyckas besegra dem men Morgan berättar sedan att de finns i hela världen och inte bara i Hässleholm. Han säger sedan att de ska strunta i dvd:n och istället göra en TV-serie på internet där de lär ut sanningen. De lyckas hyra Leifs"Leffes" källare.

Mystikhörnan säsong 1[redigera | redigera wikitext]

Någon gång i tidigt 2013 flyttar Morgan in i Leffes källare och börjar spela in serien Mystikhörnan för att kunna sprida kunskapen om det onda triumviratet. Under den första säsongen introducerade han tittarna till triumviratet, Morgan berättar om dem, Leffe avbryter dock hela tiden med fakta och logik, Morgan skaffar sig därför catchphrasen"Håll käften Leffe". Kenneth Hyvel är också ute och gör reportage om allt Morgan pratar om. I femte avsnittet introduceras ett nytt segment i programmet, Morgans frågelåda, där han svarar på kommentarer som tittarna skrivit på videon. I det sjunde avsnittet beger sig både Morgon, kenneth och Leffe sig till demonmästaren Lucifer Persson. De spelar sedan en omgång demonopol där Kenneth vinner. Han framkallar då demonkungen Balan som tänker utvinna sin hämnd på Morgan för att han inte betalat sin blodofferskuld. Han förhäxar Lucifer och säger åt honom att ta allt Kenneths blod. Kenneth flyr ut i skogen och Morgan flyr hem. Han bearbetar sedan en plan för att besegra triumviratet tillsammans med sin gamla kamrat Konrad Sölving. De jobbar sedan på en plan för att besegra triumviratet. Leffe visar sig dock ha blivit övertagen av en reptilie och leder in en kommunazistreptile i deras högkvarter. De dödar Konrad men Morgan flyr. Han slåss sedan mot triumviratet men blir skjuten i ryggen av kommunazistreptilien. Kenneth kommer då och dödar honom och befriar Leffe från reptilien som tagit över honom. Morgan bad sedan Kenneth skriva klart hans sista bok innan han dör.

Mystikhörnan säsong 2[redigera | redigera wikitext]

Två år senare kommer Leffe till Kenneth för att försöka få ut hyran för de åtta månaderna de hyrde hans lägenhet. Morgan uppenbarar sig då för dem i sin låda i form av ett hologram. Han berättar att han lyckats fånga sin själ i lådan och säger åt Leffe och Morgan att ge sig ut för att hitta en ny kropp åt honom. De beger sig då till Lemuria. Kenneth får där reda på att de måste återförena Morgans gamla kropp med hans själ. Kenneth gräver då upp hans grav men finner att kroppen är borta. De fortsätter sedan Mystikhörnan tills Dark Morgan dyker upp. Det visar sig att triumviratet har hittat Morgans kropp och förvandlat den till dark Morgan. Kenneth och Leffe lyckats dock besegra Dark Morgan utan att förstöra hans kropp så att Morgan kan ta tillbaka sin kropp. Morgan förtsätter sedan att vara programledare för programmet och skickar ut Kenneth och Leffe för att hitta allehanda mystiska väsen och dylikt. En dag kommer dock Kenneths dotter och berättar att reptilierna har hittat deras högkvarter. Dottern uppehåller reptilierna länge nog så att de andra kan fly men hon dör på kuppen. Morgan, Kenneth och Leffe lyckats sedan hitta vad de tror är en uppsamlingsplats till bermudatriangeln där han tror triumviratet har sitt högkvarter. De dödar alla reptilier och frågar sedan en kommunazistreptilie om han är ledaren. Kommunazistreptilien visar sig dock vara Morgans gamla liveare kompis Karl Pettersson. Han berättar att triumviratet egentligen bara styrs av reptilierna och en armé är på väg från moderplaneten Niburu för att över jorden. Kenneth dödar Karl och listar sedan ut att uppsamlingsplatsen egentligen är en landningsplats för reptiliernas UFO:n. Han säger att de kan ta ett av UFo.na och flyga till Niburu och stoppa dem innan de når jorden. Morgan avslöjar då att han är en reptilie och att han kom till Jorden för fyrtio år sedan för att stoppa invasionen. De beger sig sedan till Niburu i UFO:t och besegrar reptilier på vägen. Morgan berättar att man måste vara inställd på reptiliefrekvens för att kunna se Niburu, han byter sedan till det på Kenneth och Leffe och de kommer sedan till Niburu. Morgan berättar att atmosfären består till 90% av radioaktiva gaser och att om de bara släpper en bomb kommer hela planeten att sprängas. De lyckas spränga planeten men Kenneth och Leffe berättar sedan att de också är reptilier. De fattar då att de alla redan var inställda på reptiliefrekvens och istället bytte till människofrekvens. Det var därför inte Niburu de såg utan Jorden, de får panik när de fattar att de har sprängt Jorden men då öppnas ett gigantiskt svart hål som de sugs in i.

Den verkliga verkligheten[redigera | redigera wikitext]

Inne i det svarta hålet träffar de reptiliernas ledare som leder in dem till en biosalong där massa sheepels sitter och tittar på mystikhörnan. De får sedan se hela säsong tre och Morgan fattar då var de är, i den verkliga verkligheten. Han förklarar för Kenneth och Leffe att hela deras värld bara var en del av reptiliernas videosaga som de visade upp för all sheepels. Han säger sedan att det var Leffes logik som höll ihop hela deras värld, men när till och med han slutade ifrågasätta vad som hände så började logiken som band ihop hela deras värld försvinna, och de kastades ur den, och hamnade här, i den verkliga verkligheten. De bryter sig sedan loss från bion och springer till studion där reptilierna redigerar filmen. Morgan dödar reptiliernas ledare och berättar sedan att hela deras värld finns i datorn framför dem. Kenneth undrar hur de ska ta sig tillbaka, men Morgan svarar att de inte kan de, och ändå om de skulle klara det så skulle de vara fast i värld kontrollerad av reptilier. Kenneth undrar vad de ska göra och Morgan svarar att de bara finns en sak att göra. Han skjuter sedan sönder datorn och berättar att deras värld inte längre finns, om den nu någonsin har gjort det. Eftersom de inte för hemma i den verkliga verkligheten börjar de försvinna. Morgan säger att kanske väntar de sig ingenting, eller en verklighet ännu verkligare, än den verkliga verkligheten, den verkliga verkliga verkligheten. Han säger sedan farväl till Kenneth och Leffe innan de alla försvinner.

Non-Kanon framträdanden[redigera | redigera wikitext]

Morgan Månstråle har varit med i flera Montefjanton projekt utanför mystikhörnan. Han gjorde ett cameo i en av de två sketcher som de gjorde i tillsammans med ur. När Kenneth har löst pythagaros sats på ett matteprov förvandlas triangeln till en illuminatis allseende öga. Morgan sitter då längre bak i klassrummet och utropar"Illuminati, jag visste det." Han är sedan inte med mer i sketchen.

Han är också med i den korta sektchen hur man skaffar sig jobb. Han jobbar där som reporter och ska göra en rapport om att uttrar försvunnit i vattenriket utanför Kristianstad. Han berättar att uttrarna har begett sig till den sjunkna staden atlantis som sjönk ner i havet 1891 när USA och sovetunionen bombaderade den med kärnvapen. Han säger att några av atlantis mänskliga invånare också överlevde katastrofen och har skickat en nödsignal till uttrarana. Han säger sedan att Atlantis var det enda landet i världen som stod emot Illuminati. Och att alla människor nu måste göra som uttrarna och dyka ner under havet till Atlantis och rädda världen. Han sitter sedan och kollar igenom reportaget med sina chefer som säger att inget av det han sa stämmer. Han får sedan sparken och de hyr in Kenneth Hyvel istället.

Personlighet[redigera | redigera wikitext]

Morgan är en mycket självgod och självupptagen människa. Han tror starkt på UFO:n och aliens och andra mystiska ting. Han är bästa kompis med Kenneth Hyvel men behandlar honom inte så bra. Till exempel när frugan lämnade honom sa Morgan"Vi får fokusera på det sedan" Och ville sedan att han skulle följa med honom ut på sina expeditioner. Han bryr sig inte heller så mycket om vad Kenneth tycker och tänker. När Kenneth sa att hans dotter skulle komma på besök ignorerar Morgon det fullständigt och säger att de ska ut och jaga bisonälg. Han bryr sig dock genuint om Kenneth för när han försvann efter att demonkungen Balan förått dem så var han väldigt ledsen.Han är så angelägen att besegra Illuminati att han är beredd att döda folk. När han och Kenneth var i gmo fabriken bestämde han sig för att spränga hela fabriken och alla som var där inne. När Ingvar Carlberg sa att de inte kunde stoppa illuminati trodde Morgan att han blivit hjärntvättad och tänkte spränga hela lägenheten i luften. Han dödar också mer än gärna illuminatiagenter och reptilier även om de inte har någon chans att försvara sig. Morgan är till och med villig att offra både sitt eget liv, Kenneth och Leffes för att stoppa reptilierna. Morgan kan var väldigt känslokall och elak, han är till exempel alltid elak mot Leffe och säger elaka saker till honom. Hans favorit"Håll käften Leffe" Morgan är också väldigt paranoid och säger att det säkraste är att tro att alla är ute efter att döda dig. Han tror att alla runt om kring honom är reptilier eller illuminatiagenter. Han tror inte heller på vetenskap eller tv-nyheter utan säger att den enda sanna källan till kunskap är mystikhörnan. Han är dock inte korkad eftersom alla hans teorier i slutändan visar sig stämma. Han var också den enda som lyckades lista ut vad som hade hänt när de hamnade i den verkliga verkligheten.

Utseende[redigera | redigera wikitext]

Morgan är en man i fyrtio års åldern. Han har svart hår som har varierande längd under seriens gång, och en liten svart mustasch. Han bär också alltid glasögon. Morgan bär traditionellt en grön kavaj med en gul skjorta under och en rutig slips. I säsong två skaffar han tandställning.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.