Fjantopedin
Advertisement
Maffix
Maffix.png
Genre Komedi, Sci-Fi
Årgång 2005
Producent Felix
Manus Felix
Redigering Felix
Kamera Emil Persson, Basse
Speltid ~20 min
Budget ---

Maffix är en långfilm från 2005 som är skriven, regiserad och redigerad av Felix Nordh och filmad av Emil Persson. Filmen var tänkt att vara en parodi på Matrix men eftersom Felix endast hade sett en liten del av den första filmen när han kom på idéen så blev det inte så mycket en parodi utan mer ett försök till en parodi. Maffix var tänkt att få en uppföljare men då det inte fanns några ambitioner från teamet att fortsätta serien las den ner.

Handling

Nero blir teleporterad till en annan värld igenom sin tv. Han hamnar då i Maffix. Ett paralellt universum där alla bär stora skinjackor och tuffa solglasögon. Nero träffar där Mäster Skäda som lär honom en speciell sorts stridform som kallas för "Maffix kraften". Han berättar också om den onde Sendåfjante som har tagit över hela Maffix och styr den med en järnhand. Det är då upp till Mäster Skäda och Nero att stoppa dem själva. Men Sendåfjante har många medhjälpare som alla försöker stoppa dem.

Rollista

Skådespelare Roll/Roller
Marcus Wilnerzon Thörn Nero
Elias Liedholm Mäster Skäda
Felix Nordh Sendåfjante
Sebastian Wilnerzon Thörn Uno
Cajsa Nordh Bruno

Inspelning

Maffix blev inspelad på en dag hemma hos Felix någon gång sommaren 2005. Emil Persson, Felix kusin blev inhyrd för att filma allt med sin kamera. Filmen tog ett par timmar att filma och ingen större mängd rekvisita användes. Hela filmen utspelar sig i princip i Felix trädgård och en liten del i skogen. Catering sköttes av Felix föräldrar som gjorde Spagetti och köttfärssås till hela teamet.

Mottagning

Maffix var ingen bra film men det var den filmen som fick mig att börja vilja göra egna filmer istället för att bara skådespela i andras diverse filmer.
Felix

Den färdigredigerade filmen sågs inte av många men på sin tid var det en väldigt bra film som vi alla gillade. Men nu på senare tid har filmens grundmaterial tappats bort och det enda som finns kvar är en lågupplöst windows movie maker redigerad version som man lungt skulle kunna säga inte är så bra. Dock finns det en chans att filmens band finns någonstans hos Emil Persson.

Trivia

  • Elias som spelar Mäster Skäda var först inte tänkt till den rollen utan det var Jesper Skoog men på inspelningsdagen ringde Felix till honom för att fråga var han blivit av men då fick han bara som svar att han glömmt det och inte kunde komma. Då ringde man i panik till Elias som kunde komma och filmen blev av. Det var första och sista gången som Elias var med i en MFC film.
  • Eftersom Felix inte hade sett Matrix någon gång så var namnen i filmen något av ett extremt fail. De var inte ens lika original namnen.
Advertisement