Kung Renolt.png

Kung Renolt II, i Tahkorernaserien bara tilltalad som Kung Renolt, är kungen över landet Tahkor och ledaren över det brödraskap som i Tahkorernaserien ger sig ut och slåss mot Rabos och hans undersåtar när denna hittar på nya onda planer. Renolt föddes 1999 och har varit kung i hela sitt liv.

Renolt är landets yngste kung någonsin, han blev kung samma år som han föddes; 1999. Han leder landet utan rådgivare, vilket är ganska lätt eftersom var och en av de 83 stammarna i landet har en egen ledare som tar hand om sina områden och sitt folk. Även om renolt egentligen har total makt över sitt folk så har han än så länge ingen lust att utnyttja den, han sitter hellre och bygger med LEGO eller spelar TV-spel importerade från den moderna delen av världen.

Renolt och TV-spelen[redigera | redigera wikitext]

För att kunna spela TV-spel har Renolt låtit dra in elektricitet i sitt slott, Fort Hipotana. Slottet blev det första huset i landet med elektricitet. Det andra huset med elektricitet var ett kafé precis bredvid slottet som fick el för att kunna bygga om sig till ett internetcafé, landets enda hittills.

Alla spel som Kung Renolt tycker mycket om får "King Renolt Seal of Approval". Många spelföretag brukar skicka sina senaste spel till Renol innan de börjar säljas så att de ska kunna ha sigillet på omslaget när de första exemplaren kommer ut i butik, allt för att få lite extra reklam.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.