Bild ifrån Skogsmullarnas Vedhuggarförenings övervakningskameror. Klas mördas här av Elmer Murdén, som senare sattes fast för ett flertal mord.

Klas var en karaktär ifrån Morden i Tyringe episod två spelad av Jesper Skoog. Han arbetade för Kak- & Bananleverans AB och körde ut till folk på sin motocross med kakor och bananer. Han mördades av Elmer Murdén i episod tvås klimax och har ännu inte återhämtat sig.

Klas Klasson - En samtida gigant[redigera | redigera wikitext]

Klas Klasson - En samtida gigant är en biografi skriven av Ingvar Wandelgren, Tyringes ökände alltialloförfattare. Boken är en episk skildring av Klas liv. Den tar sin början när Klas mor lämnar honom att dö ute i skogen och beskriver hur han levde bland skogsharar tills han var tretton år gammal. Därefter hittar han tillbaka till civilisationen och får genomgå chockterapi för att avkaniniseras, och kan sedan leva ett ganska normalt liv, med den lilla skillnaden att han tyckts besitta magiska krafter. Han får anställning på Kak- & Bananleverans AB och använder sin nyfunna magi för att skapa sin mäktiga leveranstruck "Brunte".

Den episka slutstriden mot superskurken Elmer "MurderMan" Murdén skildras på de sista sidorna i serietidningsformat: efter en lång strid där hela solsystemet ödeläggs står Klas som segrare och påbörjar återuppbyggandet av civilisationen med de superhjältekrafter han vunnit efter att ha färdats till solens mittpunkt och tillbaka.

Bokens trovärdighet har ifrågasatts.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.