Felix Recenserar
FelixRecenserar.jpg
Genre Recension, komedi
Period 2011-
Medverkande Felix Nordh
Gästskådespelare Basse Wilnerzon Thörn

Marcus Wilnerzon

Jens Olander

Johan Nilsson

Felix Alexsson

Speltid 15-45 min (1x6 min)
Säsonger 1
Avsnitt 90
Status Pågående

Felix Recenserar är en serie, som namnet avslöjar, där Felix Recenserar saker, mer bestämt dåliga filmer. Serien är inspirerad av liknande serier som Nostalgia Critic.

De två första avsnitten filmades under sommaren och hösten 2010, men släpptes inte förrän hösten 2011. Efter det har vi börjat göra serien på allvar.

Årgånger[redigera | redigera wikitext]

2010[redigera | redigera wikitext]

Under sommaren 2010 spelade vi in den första recensionen, av Henk Kreeftmeijer's Mulan. Felix var inspirerad av Nostalgia Critic och liknande serier och ville göra en egen recensionsserie. På hösten spelade vi in en skräckspecial då Felix skulle göra en skräckfilm som projekt i skolan. Offret den här gången var Fredag den 13:e - del 6: Jason Lever, vilket var en film på engelska. Vid det här laget hade vi inte bestämt att recensionerna enbart skulle vara på svenska och svenskdubbade filmer, vilket gör skräckspecialet till ett särskilt undantag.

2011[redigera | redigera wikitext]

Under hösten 2011 redigerade vi Mulan-recensionen och släppte den. Skräckspecial, som hade varit ett av Felix skolarbeten, var redan redigerad och klar, men det skulle vara rätt dumt att släppa ett specialavsnitt först, så den fick vänta tills Mulan var färdig. Den nya serien mottogs mycket väl av våra trogna fans. Därför gjorde vi ett tredje avsnitt ganska snart därpå, Hip Hip Hora, och det var nu vi började få in det format vi har nu: ganska långa recensioner, i en studio bestående av familjen Nordhs uterum. Filmen sågs av många fler än våra filmer brukar, och kom även ut på Existenz.se. Det var efter den här filmen som vår lilla skara av fans började växa litta granna.

2012[redigera | redigera wikitext]

I början av året bestämde vi oss för att börja göra recensioner på en mer regelbunden basis, en gång varannan vecka. Detta har vi nu gjort hela året, och det planerar vi att fortsätta med. Under året har recensioner blivit allt bättre och det är främst tack vare dem som vi gått från 94 prenumeranter i höstas, till i skrivande stund drygt 2200! (15:de juli 2012)

2013[redigera | redigera wikitext]

2014[redigera | redigera wikitext]

2015[redigera | redigera wikitext]

Manus[redigera | redigera wikitext]

Till en början skrev Felix manusen helt själv. Basse och Macke tyckte dock att Felix ibland missade skämt som varit riktigt roliga, och därför började de skicka in sina små kommentarer till Felix från Fjorton Suger och framåt. Till Älska Mig skrev alla tre otroligt mycket, och Felix hade ett himla jobb med att arbeta ihop alla anteckningar till ett sammanhängande manus. Det lönade sig dock, och i efterhand tycker vi alla tre att det är den bästa recensionen vi gjort (än så länge). Även om Basse och Macke också skriver en del så är det oftast Felix som gör majoriteten av skrivandet, och sätter ihop det till ett fungerande manus.

Recensionen av Bionicle: Ljusets Mask skrevs helt och hållet av Basse, och under skräckmånaden i oktober 2012 skrevs Det Okända av Basse, och Skräcken har 1000 ögon av Macke.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.